U maju je dan borbe protiv malignih melanoma kože

Zaštiti svoje oči i kožu i tokom putovanja!

Maj je mjesec u komese upozorava i obavještava javnost na značaj ranog otkrivanja melanoma,odnosno raka kože. Shodno tome, želimo da Vam prikažemo nekolikozabrinjavajućih statističkih podataka iz skore prošlosti: Oko 53% oboljenjaod raka kože se stvara na ljevoj strani tela, odnosno na strani gdje jemjesto vozača.

Novastudija koja je objavljena u JAMA (Publikaciji Saveza Američkih Lekara) urubrici koja se bavi pitanjima ljudskog oka, potvrđuje razloge zazabrinutost. U studiji su proučavali jedan od razloga povećanja oboljelih odkatarakte, koji je u vezi sa manjim stepenom zaštite od UV-zraka kod bočnogstakla automobila.

Mnogi ne znaju, da je podjednako važna zaštita odštetnog dejstva sunčevih zraka i u automobilu, kao i na otvorenom prostoru!

U studiji je utvrđeno, da je sposobnost filtriranja UV-A zrakaprednjeg vjetrobranskog stakla kod vozila na kojima su vršena ispitivanja za25% viša, u odnosu na zaštitu koju pružaju bočna stakla. Navedeni podaci suutvrđeni kod novih tipova vozila, što znači da je kod starijih tipovasituacija još gora.

Nažalost, sve je više ljudi u zabludi da staklakod novih tipova automobila raspolažu sa odgovarajućom UV zaštitom, ali to,jednostavno, nije istina! Samo profesionalno obrađena stakla, odnosnopostavljene odgovarajuće folije na staklene površine od strane stručnoosposobljenih lica, pružaju adekvatnu zaštitu protiv UV zraka!

Naravno, postoje i privremena rešenja, kao što su korišćenje raznihzaštitnih krema za sunčanje i naočara za sunce odgovarajućeg kvaliteta. Alipotpunu i kontinuiranu zaštitu, ova rješenja ne pružaju.

Međutim,rješenje postoji! Profesionalno postavljena folija za stakla.

LLumarfolije mogu da pruže čak 99,9%-nu zaštitu, a pri tome umanjujuzasljepljujuću svjetlost tokom vožnje. Pored toga što je efikasno rješenje,ujedno je i brzo i sa finansijskog aspekta isplativo, bez obzira načinjenicu koliko je Vaše vozilo novo ili staro.

O ostalim prednostimaLLumar folija za automobilska stakla, ovde možete dobiti potrebneinformacije.