UV-zaštita kod trgovinskih građevinskih objekata

Zaštitite od UVA-zraka za ljude prisutne u zgradi, proizvode u izlogu,namještaj i druge predmete!

Tradicionalne staklene površine ne filtriraju u odgovarajućoj mjeri UV-zrake, tako da zračenje može izazvati razna oštećenja, kao i bolesti poputraka kože. Dejstvo UV-zraka je jedan od glavnih razloga bljeđenja nameštaja,zavjesa, podova, slika itd. Dejstvo štetnih UV-zraka je naročito opasno zapredmete koji se nalaze u izlozima prodavnica.

Tradicionalna staklapružaju veoma malu, ili čak nikakvu UV-zaštitu, dok je montaža folija zafiltriranje UV-zračenja vrlo efikasna, za razliku od drugih, znatno skupljihrješenja.

U odnosu na alternativna rješenja, poput roletni, zavjesa,UV-zaštitne folije ne zamračuju prostorije, a pogled ka spoljašnjosti je idalje omogućen.

LLumar folije su Vam dostupne u raznim nijansama, kaoi nivoima refleksije, čime za svaki građevinski objekat možete izabratioptimalno rešenja u cilju obezbeđenja prirodnog svjetla i filtriranjaštetnih UV-zraka. Mnogi arhitekti koriste foliju kao sredstvo za obezbeđenjeprirodne svetlosti, pošto se sa tim može smanjiti potreba za korišćenjemdrugih sredstava zatamnjenja.

LLumar folije odbijaju više od 99%štetnih UVA-zraka, čime smanjuju proces bljeđenja i sprječavaju vjerovatnoćukožnih i očnih oboljenja kod ljudi. U R.Mađarskoj je Naučna Akademija uSegedinu vršila ispitivanja efikasnosti LLumar UV-folija u vezi sautvrđivanjem djelotvorne zaštite, što je upotpunosti potvrđeno.

LLumar pruža efikasnu pomoć kod uštede energije, povećanja osećaja komfora, zaštite od grafita, kod poboljšanja uslova rada, kod promene dekoracije i pojave tj. dopadljivosti građevinskog objekta, u sprečavanju nastanka posledica uzrokovanih lomom stakla.

I druge prednosti koje se mogu postići folijom za staklene površine