Folija za automobile protiv štetnih UV-zraka

LLumar folije za automobile, filtriraju štetne UV-zrake, čime u znatnojmjeri smanjuju mogućnost nastanka raka kože.

Da li ste znali, da je kod vozača koji duže vreme provedu uvožnji veća vjerovatnoća oboljenja od raka kože na ljevoj strani njihovogtjela?

To je naučno dokazana činjenica o kojoj mnogi od nas nerazmišljaju, jer: – Rjetko se dešava da dobijemo opekotine na koži krozprozorska stakla za automobile- međutim, UVA-zraci koji ubrzavaju starenjekože, a mogu izazvati i rak kože, nesmetano prodiru kroz staklene površine.

Oštećenja nastala usled UV-zračenja se akumuliraju i prodiru u dubljeslojeve kože i bez primjetnih, očiglednih promena, mogu da ubrzaju starenjekože, a čak i da izazovu rak kože. Kroz studije je dokazano, da je kod osobakoje provode mnogo vremena za volanom znatno veća vjerovatnoća da obole odraka kože na ljevoj strani tjela, pošto su izloženi dejstvu UV-zraka, makari kroz prozorska stakla.

Mjerenjima je potvrđeno, da fabrički zatamnjena stakla kod automobilanepružaju značajniju zaštitu od UV-zraka u odnosu na jednostavna, bezbojnastakla. Zbog navedenog razloga je preporučljivo i na fabričkizatamnjenastakla montirati folije za automobilska

I druge prednosti sa folijama za automobile