Folija za automobile protiv štetnih UV-zraka

LLumar folije za automobile, filtriraju štetne UV-zrake, čime u znatnojmjeri smanjuju mogućnost nastanka raka kože.

UV zaštita montiranjem folija na automobile

Da li ste znali, da je kod vozača koji duže vreme provedu uvožnji veća vjerovatnoća oboljenja od raka kože na ljevoj strani njihovogtjela?

To je naučno dokazana činjenica o kojoj mnogi od nas nerazmišljaju, jer: - Rjetko se dešava da dobijemo opekotine na koži krozprozorska stakla za automobile- međutim, UVA-zraci koji ubrzavaju starenjekože, a mogu izazvati i rak kože, nesmetano prodiru kroz staklene površine.

Oštećenja nastala usled UV-zračenja se akumuliraju i prodiru u dubljeslojeve kože i bez primjetnih, očiglednih promena, mogu da ubrzaju starenjekože, a čak i da izazovu rak kože. Kroz studije je dokazano, da je kod osobakoje provode mnogo vremena za volanom znatno veća vjerovatnoća da obole odraka kože na ljevoj strani tjela, pošto su izloženi dejstvu UV-zraka, makari kroz prozorska stakla.

UV zaštita montažom folija na automobile
UV zaštita montažom folija na automobile

Mjerenjima je potvrđeno, da fabrički zatamnjena stakla kod automobilanepružaju značajniju zaštitu od UV-zraka u odnosu na jednostavna, bezbojnastakla. Zbog navedenog razloga je preporučljivo i na fabričkizatamnjenastakla montirati folije za automobilska

I druge prednosti sa folijama za automobile

Garantni uslovi LLumara

Montaža i Garancija

Montažu LLumar folija na građevinske objekte vrše ovlašteni i obučenipartneri sa položenim stručnim ispitom, a proizvodi imaju fabričku garanciju.

Detaljnije informacije
Map Pin

Izvođači radova /montažeri koji su u Vašoj blizini

Ovlašćena LLumar ekipa montažera folija je garancija kvaliteta.

Detaljnije informacije
Pravna regulativa u sferi folija za automobile

Pravila montaže folija na automobile

U svakoj državi postoji pravna regulativa u vezi sa korištenjem folija zaautomobile. Upoznaj važeće propise i mogućnosti montaže folija na tvojautomobil u skladu sa pozitivnom pravnom regulativom!

Detaljnije informacije